top of page

IEDEREEN KAN DANSEN,

Het is gewoon een kwestie van durven. De techniek van het dansen is bij ons te leren. Dat komt omdat we stapsgewijs werken, zonder druk en op een ritme dat je helemaal zelf bepaalt.

Hallo, mijn naam is

Olga Terechova-Ivanova

Ik zou graag een beetje over mij aan jullie vertellen:

Mijn roots liggen in Moskou.

Al als jong meisje werd ik door mijn oma gestimuleerd om op dansles te gaan. Alhoewel ik dat toen nog niet besefte, ben ik haar hiervoor nog altijd dankbaar. Dankzij haar energie leidde dit er uiteindelijk toe dat ik Russisch kampioen werd bij de jeugd.

Vanaf maart 1976 tot juni 1979 heb ik bij een Moskouse ballet school – een vooropleiding voor de balletacademie gevolgd. In juni 1979 moest ik als kind van 7 jaar kiezen voor een professionele ballet opleiding bij de balletacademie of voor andere richtingen in dansen.

En de voorkeur ging naar stijldansen. Vanaf juni 1979 tot mei 1991 heb ik de latin en ballroom dansen beoefend en de verschillende jeugd kategorien doorlopen .

Titels:

Kampioen van Moskou – Junior -10 jaar

Vicekampioen van Moskou – Junior 8 dansen - 12-14 jaar

Finalisten van Kampioenschappen Moskou en Rusland onder 21 jaar

Door omstandigheden ben ik nadien lange tijd niet meer bij het stijldansen betrokken geweest. Wel gaf ik met anderen in groep demo's in folkloristische en Russische dansen alsook : Stage dancing, Russische traditioneel dansen.

Na geruime tijd werd België mijn thuisland en kon ik mij weer aan de danssport wijden.

Sinds februari 2003 begon ik terug als Adult 10 dansen onder Belgische danssport federatie samen met mijn eerste Belgische danspartner Joeri De Gres te dansen.

Titels:

Vice-kampioen van België 10 dansen 2003

Vanaf eind 2004 deed ik mijn eerste entree bij de professional dansbond BULDO samen met Fabrice Denayer. Wegens verschillende opvattingen echter terug gesplitst in 2005.

In 2005 een seizoen Argentijnse Tango gedanst met Johan Hendrixks. (was super leuk, maar in mijn hart heb ik het stijldansen gemist)....

Omdat ik voor beide dansdisciplines koos en dit heel veel van een danspaar eist ,was het moeilijk om een geschikte partner te vinden die bereid was om hieraan te voldoen. Tot eind 2005 ik via internet in contact kwam met ene Pascal. Het bleek zo’n lange Hollander die nog eens bijna 200 km van mijn woonplaats Antwerpen in het verre Apeldoorn woonde. Mijn echtgenoot vroeg zich waarschijnlijk terecht af wat ik daar nou toch mee moest…….. Dat is inmiddels wel gebleken.

In 2006/2010 heb ik in combinatie met Pascal Recca (NL) bij de professionele bonden van Nederland en België gedanst.

Titels: 2 maal kampioen Standaard van België

3 maal kampioen 10 dansen van België

2 maal Vice-kampioen Latin van België

Heel kort maar krachtig een half seizoen gedanst met mijn echtgenoot Roger Van Der Meiren - Standaard

Titel: Vicekampioen van België Standaard 2011

en ... vanaf november 2013 sta ik terug op de dansvloer samen met mijn nieuwe danspartner - Christoph Wallner

in oktober 2015 heb ik mijn professionele danscarrière beëindigd op de mooiste danswedstrijd - Wereld Kampioenschap van Professional Latijns-Amerikaanse dansen in Poland

Vanaf november 2015 heb ik mezelf hard gefocust op coaching van mijn geliefde danskoppels...

Vanaf 23 maart heb ik mijn hoogste niveau van dansleraar/coach FELLOW behaald. Ben enorm vir op mezelf. 

We willen onze DANSPASSIE

met jullie uitdelen

de danscoach -

Olga Ivanova-Terechova

Dansclub

"Saltare Antwerpen" verwelkomt 

iedereen

bottom of page